Geef jij je hond Snuffeltijd?

 

De neus van je hond is zijn belangrijkste zintuig: al vanaf de geboorte is dit het eerste zintuig dat hij gebruikt, samen met de tastzin. Bij de geboorte zijn hun oren en ogen nog gesloten, en krijgen de pups enkel informatie binnen via gevoel en geur.

Geur is ook een hele belangrijke vorm van communicatie, zowel binnen- als buitenshuis als je gaat wandelen. Tijdens zo een wandeling ligt er een hele boel aan informatie verspreid over honden die eerder voorbij wandelden, maar ook over mensen, zoals joggers.

Snuffeltijd is het verzamelwoord voor allerlei soorten “Snuffelpuzzels” voor je hond. Deze puzzels kan je kopen, maar vooral ook zelf maken met diverse materialen die je in huis vindt. Je hond zal met behulp van al zijn zintuigen (en vooral zijn neus) op zoek gaan naar voer of een speeltje. Snuffelen en puzzelen stimuleert de geest, het ontspant, maakt creatief en is een geweldige manier om samen te werken met je hond! Het vergroot ook het zelfvertrouwen van je hond en leert hem probleemoplossend te denken. En tenslotte: puzzelen geeft je hond een voldaan gevoel, de concentratie die ze ervoor nodig hebben vraagt veel energie.

Belangrijk hierin is om dit rustig op te bouwen. Net als puzzels voor mensen, hebben hondenpuzzels ook een opbouw.

Maar hoe begin je er nu aan? Als Gevorderd Begeleider Hersenwerk voor honden kan ik je hierin optimaal begeleiden, zodat je zelf kan ontdekken wat je hond leuk vindt en hoeveel je van hem kan verwachten.

Workshops individueel met hond

Tijdens een eerste workshop Snuffeltijd voor je hond maak je samen met je hond kennis met verschillende soorten puzzels, en verschillende materialen. Stap voor stap en in alle rust leer je hoe je deze puzzels op de juiste manier kan aanbieden aan je hond. Je leert kijken naar de signalen die je hond je geeft : is hij ontspannen en geconcentreerd, of raakt hij opgewonden en gefrustreerd? Welke soort puzzels passen bij zijn/haar karakter en behoeften?

Je krijgt inzicht in zijn puzzelgedrag en daarmee ook in zijn karakter.

Alle aandacht gaat dus naar jullie, waardoor maatwerk kan geboden worden en de workshop volledig wordt afgestemd op jullie behoeften.

Na de workshop Snuffeltijd voor je hond heb je voldoende basis ideeën om zelf aan de slag te gaan. Veel snuffelspullen heb je zelf al in huis. Bovendien vind je ook veel goedkope spulletjes in winkels zoals Blokker, Action en Zeeman, waarmee al een leuke puzzel voor je hond kan maken.

 

Een starters workshop Snuffeltijd voor je hond duurt een uurtje, we leggen hier de basis van het snuffelen en puzzelen stap voor stap uit.

In een Vervolg workshop gaan we dieper in op het gedrag van je hond, signalen herkennen, je hond observeren. Ook bekijken we enkele vaste spellen en technieken.

NIEUW Workshop Snuffeltijd vaste spellen. Deze workshop duurt een uurtje, hier krijg je eveneens de nodige informatie over het hoe en waarom vaste spellen aanbieden. Daarna nemen we de proef op de som en gaan we samen met je hond enkele vaste spellen aanleren, stap voor stap. Je krijgt een hand-out mee naar huis met nuttige tips voor thuis. 

AANBIEDING Bij het reserveren van een Workshop Snuffeltijd vaste spellen, krijg je een voucher om een vaste puzzel te ontlenen in de Speel-o-theek! (waarde 5,00€)

Wanneer? op afspraak, dit kan alle werkdagen zowel na de middag (om 16u00) als ’s avonds (om 19u00)


Waar? Bij Hond&Spelen, Wilsonweg 326 te Wilrijk.

 

Je kan de workshops Snuffeltijd voor je hond en vaste spellen aanvragen via het contactformulier op deze website https://www.hondenspelen.be/contact/ of via mail  info@hondenspelen.be

Bij reservatie krijg je een bevestigingsmail met de betalingsgegevens. Na betaling is jouw reservatie definitief.

 

Tarieven

Starters workshop Snuffeltijd voor je hond : 50,00 €/uur

Vervolg workshop Snuffeltijd voor je hond : 40,00 €/uur

Wanneer je zowel de basis- en vervolgworkshop volgt,  krijg je achteraf nog 3 maanden gratis opvolging via mail!

Workshop Snuffeltijd vaste spellen : 40,00 €

Lid worden van de speel-o-theek

een afspraak maken voor een workshop Snuffeltijd voor je hond

een afspraak maken voor een privé consult met je hond of een traject

gratis E-book Puppytips aanvragen

Me inschrijven voor de nieuwsbrief