Wat is Hersenwerk voor honden?

 

De neus van je hond is zijn belangrijkste zintuig: al vanaf de geboorte is dit het eerste zintuig dat hij gebruikt, samen met de tastzin. Bij de geboorte zijn hun oren en ogen nog gesloten, en krijgen de pups enkel informatie binnen via gevoel en geur.

Geur is ook een hele belangrijke vorm van communicatie, zowel binnen- als buitenshuis als je gaat wandelen. Tijdens zo een wandeling ligt er een hele boel aan informatie verspreid over honden die eerder voorbij wandelden, maar ook over mensen, zoals joggers.

Hersenwerk is het verzamelwoord voor allerlei soorten “puzzels” voor je hond. Deze puzzels kun je kopen, maar vooral ook zelf maken van diverse materialen. Je hond zal met behulp van al zijn zintuigen (en vooral zijn neus) op zoek gaan naar voer of een speeltje. Hersenwerk stimuleert de geest, het ontspant, maakt creatief en is een geweldige manier om samen te werken met je hond! Het vergroot ook het zelfvertrouwen van je hond en leert hem probleemoplossend te denken. En tenslotte: puzzelen geeft je hond een voldaan gevoel, de concentratie die ze ervoor nodig hebben vraagt veel energie.

Belangrijk hierin is om dit rustig op te bouwen. Net als puzzels voor mensen, hebben hondenpuzzels ook een opbouw.

Als Begeleider Hersenwerk voor honden kan ik je hierin optimaal begeleiden, zodat je zelf kan ontdekken wat je hond leuk vindt en hoeveel je van hem kan verwachten.

Workshops individueel met hond

Tijdens een eerste workshop Hersenwerk voor honden maak je samen met je hond kennis met verschillende soorten puzzels, en verschillende materialen. Stap voor stap en in alle rust leer je hoe je deze puzzels op de juiste manier kan aanbieden aan je hond. Je leert kijken naar de signalen die je hond je geeft : is hij ontspannen en geconcentreerd, of raakt hij opgewonden en gefrustreerd? Welke soort puzzels passen bij zijn/haar karakter en behoeften?

Je krijgt inzicht in zijn puzzelgedrag en daarmee ook in zijn karakter.

Alle aandacht gaat dus naar jullie, waardoor maatwerk kan geboden worden en de workshop volledig wordt afgestemd op jullie behoeften.

Na de workshop Hersenwerk voor honden heb je voldoende basis ideeën om zelf aan de slag te gaan. Veel hersenwerkspullen heb je zelf al in huis. Bovendien vind je ook veel goedkope spulletjes in winkels zoals Blokker, Action en Zeeman, waarmee al een leuk hersenwerkje voor je hond kan maken.

Een kennismakingsworkshop Hersenwerk voor honden duurt een uurtje, we leggen hier de basis van het Hersenwerken stap voor stap uit.

Wanneer? op afspraak, dit kan zowel na de middag als ’s avonds.

Waar? Bij jou thuis, in de vertrouwde omgeving van je hond.

NIEUW!  Elke 2de dinsdag van de maand workshops bij The Doggy Shop te Boechout!

Je kan een workshop boeken om 13u30 – 15u00 of 16u30

Je kan een workshop Hersenwerk voor honden aanvragen via het contactformulier op deze website https://www.hondenspelen.be/contact/ of via mail  info@hondenspelen.be

Bij reservatie krijg je een bevestigingsmail met de betalingsgegevens. Na betaling is jouw reservatie definitief.

 

Tarieven

Kennismakingsworkshop : 50,00 €/uur

Vervolgworkshop : 40,00 €/uur

Verplaatsingsvergoeding : 0,40 €/km buiten Wilrijk (heen en terug)

Hond&Spelen werkt in de regio Antwerpen Zuid : Wilrijk, Berchem, Borgerhout, Deurne, Aartselaar, Edegem, Mortsel, Boechout, Hove.

Wanneer je zowel de basis- en vervolgworkshop volgt, krijg je een attest van deelname én krijg je daar boven op nog 3 maanden gratis opvolging via mail!

 

Lid worden van de speel-o-theek

een afspraak maken voor een workshop Hersenwerk/Hondendenksport”

een afspraak maken voor een privé consult met je hond

Me inschrijven voor de nieuwsbrief