Puppycoaching en Puppygym 

 

Het is zo verwonderlijk om een kleine pup zo te zien groeien! Niet alleen letterlijk groeien, maar ook groeien in vertrouwen. Vertrouwen in zichzelf, én in zijn mens.

Als mens voeden we onze pup niet alleen met voeding, maar ook met vertrouwen, zorg en steun. Dit zijn de basisingrediënten voor een blije en stabiele pup!

Wil je ook dat jouw pup opgroeit tot een vrolijke en stabiele hond?

Hond&Spelen kan je hierbij helpen. Samen bouwen we mee aan de weg die je pup aflegt naar volwassenheid, dit via een positieve benadering en op het tempo van je pup.

 

 

Dus geen typische hondenschool of hondentraining. Neen, gewoon in connectie met elkaar, met begrip voor het welzijn van je pup een duurzame band opbouwen van vertrouwen en wederzijds begrip.

 

Ben je bereid veel tijd en geduld te investeren in je hond, en wil je je hond écht begrijpen?

Is het welzijn van je hond topprioriteit?

Dan zijn wij een goede match!

 

 

 

 

 

Hond&Spelen theorieles : de do’s en dont’s in de opvoeding van je pup

De theorieles (zonder hond) duurt +/- 1,5 uur en gaat door in de praktijkruimte van Hond&Spelen in Wilrijk : met een Power Point presentatie krijg je alle nodige informatie over de aankoop en opvoeding van je  (toekomstige) pup. Onderwerpen zoals keuze van het ras, keuze van een fokker, ontwikkelingsfases van de pup, socialisatie, zindelijkheid, bijtgedrag, enz… komen aan bod. 

Je gaat naar huis met veel informatie en tips in een duidelijke hand-out, met daar bovenop een leuk welkomstpakket voor je (toekomstige) pup!

 

 

 

 

 

 

 

 

Hond&Spelen praktijklessen: op maat van je pup

Na de theorieles maken we een afspraak voor de eerste praktijkles (45 minuten) : deze gaat door bij jou thuis, waar we nog eventuele vragen over de theorieles kunnen bespreken. We bekijken hoe je pup zich voelt bij jou thuis, en passen eventueel nog enkele dingen aan. De eerste oefeningen worden uitgelegd, zoals “zit”, “plaats”, “hier”, … Hiermee kan je thuis in de veilige en vertrouwde omgeving zelf aan de slag, om later eveneens op de buitenlocatie te kunnen aanleren.

Tenslotte volgen de individuele lessen  van 45 minuten op onze buitenlocatie in Wilrijk : naast het verder aanleren van de basiscommando’s gaan we ook wandelen en spelen met je pup! Op het puppyparcours van Hond&Spelen leert je pup ook zijn lijfje beter kennen en meer zelfvertrouwen opbouwen.

 

 

Prijzen:

  • Theorieles 1,5 uur : 60,00€ 
  • Praktijkles 45 minuten : 45,00€
  • Heb je graag een éénmalig advies of heb je een specifieke vraag over je pup? Dan kan je een consultatie boeken aan 60,00 €/uur. Dit kan (bij voorkeur) in mijn praktijk in Wilrijk, of indien wenselijk bij jou thuis. In het laatste geval worden extra verplaatsingskosten aangerekend.

 

Verplaatsingskosten voor huisbezoek bedragen 0,40€/km voor heen-en-terugverplaatsing.

 

Afspraak maken : mail naar info@hondenspelen.be  of vul het formulier in op de contactpagina https://www.hondenspelen.be/contact/ , dan neem ik contact met je op!

 

Puppygym bij Hond&Spelen (8 tot 24 weken)

 

Bewegen lijkt heel simpel : het is er gewoon, je doet het gewoon. Maar als je goed kijkt naar je pup, zie je dat dit bewegen niet zo vanzelfsprekend is. het sturen van 4 poten voor verschillende bewegingen zoals springen, rennen, lopen, opstaan, gaan liggen en ergens overheen klauteren is niet zo gemakkelijk als het lijkt.  het goed leren sturen van zijn lichaam is echt een kwestie van oefenen.

Pups leren hun lijf kennen door op ontdekking te gaan en te spelen. Hierdoor ontwikkelen ze balans, kracht, coördinatie, lenigheid en conditie. In het nest gaat dit als vanzelf, zeker wanneer een fokker regelmatig speelmateriaal aanbiedt waar ze hun coördinatie en balans op kunnen oefenen.

Door te bewegen ontwikkelen pups ook lichaamsbesef : hoezeer een pup zich bewust is van zijn lijf, hoe meer hij zich zal oefenen in lenigheid en fijnere motoriek. 

 

In de praktijkruimte van Hond&Spelen kan je pup die ervaring opdoen. Door een parcours op te bouwen, op maat en leeftijd van de pup, kan hij stap voor stap zijn motoriek oefenen.

Een lesje puppygym duurt 30 minuten, dit om het jonge puppylijfje niet te veel te belasten. Voor pups tot 24 weken.

Tarief : 35,00€ voor 30 minuten. Voor een abonnement van 5 lessen betaal je slechts 135,00€

Wanneer  : zaterdag op afspraak

Afspraak maken : Mail naar info@hondenspelen.be  of vul het formulier in op de contactpagina https://www.hondenspelen.be/contact/ , dan neem ik contact met je op!

 

Lid worden van de speel-o-theek

een afspraak maken voor een workshop Snuffeltijd voor je hond

een afspraak maken voor een privé consult met je hond of een traject

gratis E-book Puppytips aanvragen

Me inschrijven voor de nieuwsbrief