HOND&SPELEN Hondencoaching

Why not look at the dog’s perspective and try to think and understand it from the dog’s point of view? – Sheila Harper

Eigenlijk verwachten we veel van onze hond. We willen dat hij zich in iedere situatie op de juiste manier gedraagt, zowel binnenshuis als buitenshuis. Maar wat is de juiste manier?

En, hoe leggen jullie dat aan elkaar uit? Omdat hond en mens niet dezelfde taal spreken, kan er gemakkelijk miscommunicatie ontstaan en kan het gedrag van je hond een probleem worden.

 

Bij ongewenst gedrag probeer ik altijd de oorzaak te vinden en geen symptomen te bestrijden. Een zogenaamde quick fix lijkt op het eerste gezicht misschien te werken, maar is slechts oppervlakkig en lost het probleem niet op op lange termijn. Ik kijk hierbij altijd zo breed mogelijk. Een gedragsprobleem kan bijvoorbeeld ook een lichamelijke oorzaak hebben. Om deze reden verwijs ik ook eerst door naar de dierenarts.

Ik begeleid u bij het opvoeden van uw hond volgens de connectiemethode van Geert De Bolster, een vriendelijke en geweldloze communicatiemethode om een natuurlijke en diepere band met uw hond te ontwikkelen. Hierbij wordt gecommuniceerd vanuit het perspectief van de hond en wordt bekeken wat u als hondenliefhebber kan betekenen voor uw hond, met het welzijn van uw hond als prioriteit.

Hoe gaan we te werk?

Je ontvangt eerst een vragenformulier om in te vullen en aan mij terug te bezorgen zodat ik een beeld krijg van de situatie. Daarna vindt een intakegesprek plaats waarin we je vragen, wensen en de problematiek bespreken. Aan de hand van ons gesprek en het formulier bekijken we samen waar je aan wilt werken en welke mogelijkheden er zijn. Het intakegesprek vindt bij jou thuis plaats.

Maak een afspraak voor een één uur durend intakegesprek

  • via mail : info@hondenspelen.be 
  • of telefonisch 0498/61 21 68.

 

Tot binnenkort?

 

Lid worden van de speel-o-theek

een afspraak maken voor een workshop Hersenwerk/Hondendenksport”

een afspraak maken voor een privé consult met je hond

Me inschrijven voor de nieuwsbrief