Hoe kunnen we onze hond helpen?

Samen met je hond werken aan een unieke relatie, met als uiteindelijk doel vertrouwen, verbinding, rust en vrede te creëren.

Honden hebben net als mensen  een aantal basisbehoeften : veiligheid, voedsel, plaats, structuur en begrenzing. Indien hier niet aan voldaan kan worden in de eerste levensmaanden, bestaat de kans dat je hond later gedragsproblemen kan ontwikkelen. Deze noden dienen al vervuld te worden vanaf de geboorte, dus bij de moeder in het nest. De keuze van een goede fokker is hierbij zeer belangrijk. Ook als je een hond gaat adopteren uit een asiel, is je keuze afhankelijk van een heleboel factoren. Als Hondencoach/Puppycoach kan ik je met raad en daad bijstaan in dit proces. Een hond wordt een deel van het gezin, voor vele jaren. In een eerste verkennend gesprek gaan we samen op zoek naar de geschikte hond voor jou! En met evenveel plezier wil ik je ook verder bijstaan in de opvoeding van je pup of jonge hond!

Heeft u reeds een hond, en ervaart u een gedragsprobleem? Ik begeleid u bij het opvoeden van uw hond op een vriendelijke en geweldloze manier om een natuurlijke en diepere band met uw hond te ontwikkelen. Hierbij wordt gecommuniceerd vanuit het perspectief van de hond en wordt bekeken wat u als hondenliefhebber kan betekenen voor uw hond, met zijn welzijn als prioriteit.

Samen bekijken we welke emoties en negatieve gevoelens aan de basis liggen van het probleem(gevend) gedrag, en trachten deze negatieve gevoelens om te buigen naar vertrouwen.

 

“In opvoeden zit het woord ‘voeden’. Doe dat.

Voed je hond met wat hij nodig heeft”

David Pithie

Lid worden van de speel-o-theek

een afspraak maken voor een workshop Snuffeltijd voor je hond

een afspraak maken voor een privé consult met je hond of een traject

gratis E-book Puppytips aanvragen

Me inschrijven voor de nieuwsbrief